Tel: 070 - 307 77 73

Aansprakelijkheid consumentenbezorgingen


Kuntz Op De Weg B.V. is aansprakelijk voor schade ontstaan aan goederen, die zij in opdracht van derden vervoert met het doel deze te bezorgen bij de consument, doch slechts indien deze schade ontstaat tijdens het transport of het regulier lossen van goederen zoals men dit conform de bezorgvoorwaarden van Kuntz Op De Weg B.V. mag verwachten. Lossen gebeurt naast de bezorgauto zo dicht mogelijk als deze bij het opgegeven adres kan voorrijden. Voor het lossen van grote en zware goederen dient een volwassene aanwezig te zijn om de chauffeur te assisteren.

 

Kuntz Op De Weg B.V. is niet aansprakelijk voor schade ontstaan tijdens werkzaamheden uitgevoerd met als doel de door de consument aangekochte goederen op andere plaatsen dan naast de bezorgauto (al dan niet met behulp van de consument) af te leveren.

 

In de bezorgvoorwaarden die door Kuntz Op De Weg B.V. aan de aangesloten winkels zijn verstrekt, staat dit als volgt omschreven: “Aansprakelijkheid voor eventuele (ex- & interieur)schade ten gevolge van het binnenbrengen van goederen ligt nadrukkelijk niet bij Kuntz Op De Weg B.V.”.

 

Indien u bij de winkel waar u goederen heeft aangekocht extra servicemodules inkoopt, bent u als enige in staat uw specifieke situatie goed te beoordelen. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor het afdekken van vloeren en drempels, het beschermen van deurposten en het vrijmaken van de te volgen route door de opstal of tuin waar u ons wilt laten passeren.

 

Kuntz Op De Weg B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan opstal, ex- of interieur of aan door u gekochte goederen indien u deze maatregelen niet neemt. Het is aan u om in voorkomend geval te besluiten ons toch werkzaamheden te laten uitvoeren.

 

Heeft u vragen over uw specifieke situatie belt u ons dan. Wij kunnen u adviseren hoe werkzaamheden door ons correct kunnen worden uitgevoerd. Indien u dit wenst, nemen wij de verantwoordelijkheid voor het afdoende beschermen van bijvoorbeeld uw vloer of trappenhuis van u over. Wij komen dan bij u ter plaatse de locatie bekijken en spreken met u (buiten de winkel van uw aankoop) een prijs af.

 

Bedenkt u dat het vervoer van zwaar witgoed zoals een Amerikaanse koelkast (130 kg) of een Miele wasautomaat (106 kg) als ook het vervoer van zware pallets (400 kg) meer vragen dan een oude handdoek om rijsporen, putten of barsten in uw parket, laminaat of tegelvloer te voorkomen.

Bescherm uw interieur!